סוללות ליתיום-יון הן לא נצחיות
סוללות ליתיום יון הפכו בשנים האחרונות לסוללות שימושיות מאוד. הן נפוצות במכשירי טלפון סלולאריים, הן גם משמשות באופניים חשמליות, בטרקטורונים, בקטנועים חשמליים וכן הלאה. אז מתי צריך לחדש סוללות ליתיום? המשיכו לקרוא.
הבעיה היא שסוללות הליתיום הן לא סוללות נצחיות. כלומר הן מוגבלות מבחינת מחזורי הטעינה. לרוב מחזיקות סוללות אלו בין 300 ל – 600 מחזורי טעינה.
חשוב ללמוד מתי צריך לחדש את הסוללות ליתיום על מנת שאכן ניתן יהיה להפיק את מלוא התועלת מהאופניים החשמליות או מהמכשיר החשמלי שפועל באמצעות סוללת הליתיום.
מתי צריך לחדש סוללות ליתיום?
את הסוללות ליתיום מחדשים כאשר מתרחש בסוללה החלשות מבחינה כימית. כאשר הסוללה נחלשת, מרגישים את הדברים הבאים: איטיות בהטענה ופריקה מהירה יותר של הסוללה.
התיישנות הסוללות מבחינה כימית
כל סוללה נטענת מיוצרת מרכיבים מתכלים. עם ההתיישנות הכימית שלהן, הסוללה מאבדת מיעילותה.
ככל שהסוללה מתיישנת מבחינה כימית, פוחת סך הטעינה שהסוללה יכולה לשמור. התוצאה היא פרק זמן קצר יותר עד לטעינה החוזרת.
על מנת לבדוק את מצב הסוללה, יש להשוות אותה למידת הקיבולת שלה כאשר היא הייתה במצב חדש. ברור שהיכולות הביצועיות של הסוללה יורדות עם עליית הגיל של הסוללה.
התנגדות של הסוללה
כל מערכת אלקטרונית מסתמכת על כוח מידי שהיא מקבלת מהסוללה. אחד המאפיינים העיקריים על אספקת כוח מיידית זוהי ההתנגדות של הסוללה. ההתנגדות של הסוללה עולה עם השימוש והגיל העולה של הסוללה. סוללה בעלת התנגדות גבוהה, עשויה לא להצליח לספק את הכוח הנצרך למערכת.
כאשר מושכים כוח מסוללה שהיא בעלת רמת התנגדות גבוהה, יורד הוולטז' של הסוללה בשיעור גבוה יותר.
כיצד לחדש סוללות ליתיום?
אנו בחברת S.BE energy פתרונות אנרגיה מייצרים סוללות לכל התחבורה הקלה. אם נגמר לכם הסוללה אתם מוזמנים לחפש באתר את הסוללה המתאימה לכם. ובמקרה שאתם מעוניינים בשירות חידוש סוללת ליתיום אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר בהקדם.
במידה והחלטתם לזרוק את הסוללה הישנה ולרכוש סוללה חדשה. אנו ממליצים לכם לקרוא על חשיבות מחזור סוללות.
החלפת הסוללה בזמן מונעת תקלות
הרכיבים האלקטרוניים בכל מכשיר זקוקים לוולטז' מינימלי בכדי לפעול היטב. הרכיבים הללו כוללים גם את האחסון הפנימי שיש במכשיר כמו גם את המעגלים החשמליים והסוללה. מערכות ניהול החשמל מנהלות את העומסים של מכשירים אלו והן קובעות את היכולת של הסוללה לספק את הכוח הנדרש למכשיר כאשר לסוללה אין את הכוח לתמוך בכל הפעולות הנדרשות, מבצעת המערכת כיבוי אוטומטי וזאת בכדי לשמור על מערכות ניהול החשמל. הכיבוי הוא למעשה מכוון בהתאם לצרכי המכשיר. מבחינת המשתמש יהיה זה תהליך בלתי צפוי ואף עשוי לשבש תוכניות או מערכות שונות.
זו הסיבה שכדאי ללמוד ולהכיר את הסוללה ולאתר את היכולות שלה כמו גם לאבחן את העיתוי בו כבר יש צורך להחליף את הסוללה בחדשה.
כך תאריכו את חיי הסוללה
'חיי סוללה' זוהי הגדרה המתארת את משך הזמן בו מכשיר יכול לפעול עד שיש צורך לטעון אותו שוב. 'אורך חיי סוללה' זהו פרק הזמן אשר הסוללה פועלת בה עד שכבר אין יותר אפשרות להשתמש בה. ישנו גורם אחד משותף המשפיע הן על חיי הסוללה והן על אורך חיי הסוללה. זהו אופן השימוש שלכם במכשיר. חשוב להכיר את הדרכים שמסייעות להאריך את חייה של הסוללה. למעשה אורך החיים קשור לגיל הכימי של הסוללה. זהו לא רק ענין של זמן. הגיל הכימי כולל גורמים רבים. כמו לדוגמא מספר מחזורי הטעינה או האופן בו טופל המכשיר וכן הלאה.
כדאי ללמוד מה יכול לסייע במיקסום ביצועי הסוללה והארכת חייה של הסוללה.
כמו לדוגמא שמירה על חצי טעינה כאשר מאחסנים את הסוללה לטווח ארוך, או הימנעות מהשאר הסוללה בסביבה חמה או תחת שמש ישירה כאשר מדובר בפרקי זמן ממושכים.
אבחנו את מצב הסוללה
חשוב לדעת לאבחן את מצב הסוללה ולהחליפה בזמן, לפני שהיא תחדל לפעול. כך אפשר לשים לב לקצב פריימים נמוך, לזמנים ארוכים של הפעלת אפליקציות, לעמעום המסך, לעוצמת קול נמוכה של הרמקול, להיקף מופחת של העברת נתונים וכן הלאה.
אם אתם שמים לב שביצועי המכשיר שלכם אינם כשהיו והם מושפעים מהתיישנות הסוללה, החליפו אותה בהקדם.