מיחזור סוללות – סוללות הן הדלק של אופניים חשמליות, טרקטורונים, קורקינטים חשמליים. וחשוב מאוד לבחור סוללות איכותיות למקסם הביצועים. עם זאת, בואו נדווש רגע קדימה לשלב בו הבטרייה נגמרה. מה עושים עכשיו? חשוב להפנות סוללות משומשות למחזור. כיוון שהן מכילות חומרים שעשויים לזהם את האוויר, מי התהום והקרקע.
על מיחזור סוללות
תהליך המחזור מאפשר לדאוג לסביבה וכן לכלכלה ואם בעבר הסוללות נזרקו יחד עם הפסולת הרגילה. כיום גם ברורים לכל היתרונות הטמונים בסיווג האשפה. והפניית הסוללות למחזור כאשר מדובר בפגומות או משומשות.
מדוע כל כך חשוב למחזר סוללות?
הן מכילות חומצות, עופרת, כמויות גבוהות של ניקל וקדמיום (תלוי בסוג הסוללה) ואלה מהוות סכנה בטיחותית. במידה והסוללות יושלכו ביחד עם יתר הפסולת או יזרקו ברחוב. מה שיקרה לאורך זמן זה שהכימיקלים יחלחלו לאדמה. למי התהום ויזהמו את הסביבה, ויוכלו להגיע דרך מי השתייה גם אל בני האדם ובעלי החיים. ולפגוע בבריאות, בתהליך הנשימה ועוד.
מעבר לכך, בייצור הסוללות משתמשים בחומרים כמו: ניקל, עופרת, קובלט וכדומה. ואלה חומרים שאינם ניתנים לחידוש (אבל בהחלט ניתנים למחזור) ויקרים לכרייה. כשתהליך הכרייה כשלעצמו עשוי לשחרר מתכות רעילות לאוויר ולכן. מחזור סוללות משומשות חוסך את הצורך בכרייה מחודשת וחוסך משאבי גלם ומצמצם את הזיהום הסביבתי שנגרם בעקבות תהליכי הכרייה.
בתהליך מחזור הסוללות משתמשים בסוללות הישנות לסוללות חדשות ושימוש חוזר. הפחתת הזיהום, שמירה על משאבי הסביבה והרווח הוא של כולם הן של יצרני הסוללות והן של המשתמשים בהן. המחזור של הסוללות גם מבטיח מחירי שוק תחרותיים ומשתלמים יותר עבור הצרכנים. בשל הפחתת עלויות הכרוכות בייצור סוללות חדשות.
לסיכום מדוע מיחזור סוללות חשוב
אם נסכם: מחזור בטריות מאפשר לשמור על חומרים מזיקים הרחק מהסביבה, לסייע בשמירת חומרי הגלם החשובים וליהנות גם מהתרומה לכלכלה שטמונה במחזור להשגת בטריות בעלויות אטרקטיביות יותר.
חל איסור השלכת סוללות לפח
כפי שהבנתם, סוללות ליתיום מזהמות את הסביבה. לכן אסור לזרוק אותם לפח. בישראל ישנם ארגונים האוספים סוללות משומשות, במטרה למחזרן.
לאן מפנים את הסוללות המשומשות ובמי ניתן להיעזר בתהליך הפינוי?
תהליך מיחזור סוללות נחשב פשוט ונגיש לכולם. איך תוכלו לקחת חלק בתהליך? נסו להבין מתי הן הגיעו לקצה החיים הנוכחי שלהן על מנת שתוכלו לרכוש סוללות חדשות ולמחזר את הקודמות. יש להפריד את הסוללות מחומרים אחרים וגם למיין סוגים שונים של סוללות שיש לכם בבית.
מתקנים ייעודיים למחזור סוללות
קיימים מתקנים ייעודיים למחזור סוללות. ויש לברר להיכן אפשר להפנות את הבטריות הישנות. מהם הן יילקחו לתהליך המחזור הייעודי לפסולת אלקטרונית. דרך אפקטיבית לעשות זאת היא להיכנס לאתר של מ.א.י. תאגיד למחזור אלקטרוניקה בישראל. ולחפש על פי המפה באתר מהו המקום הקרוב ביותר למקום מגוריכם אליו ניתן להפנות את הבטריות. לעיתים מוקדי האיסוף יהיו ממוקמים תחנות דלק ולעיתים המתקנים יהיו בסופרמרקטים בעיר או מחוץ לערים.
ישנן גם חברות שמספקות שירותי הפניית פסולת אלקטרונית שיכולות להגיע עד אליכם. (במיוחד אם יש ברשותכם פסולת אלקטרונית בכמות גדולה) ולהפנות אותה למתקני המחזור הייעודיים. בכל מקרה, עד שמגיע זמן האיסוף חשוב לאפסן ולשמור על הסוללות במקום בו הן לא יהיו חשופות לחום קיצוני. כדי שהן לא יתקלחו וחלילה יגרמו לשריפה או לפיצוץ. לרוב נשמור את הסוללות מסוגים וגדלים שונים בשקיות ונציין את סוג הסוללה על גבי השקית בטוש או עם מדבקה.
בעת המחזור עצמו במרכזי המחזור למעשה מפרידים את החומרים השונים בסוללות. מתכות כבדות לעומת עדינות בדרך שלא תזיק לסביבה, התכת המתכות הייעודיות לשימוש מחודש לתעשייה על מנת להפוך את המתכות והחומרים למשאב לשימוש חוזר. בכל הנוגע לחברות ועסקים, הכמות גדולה וההתעסקות גדולה יותר ולכן כדאי לפנות לחברה שאוספת מבית הלקוח את הסוללות ומפנה אותן בדרך הבטוחה ביותר למתקן המחזור.
כדי למצוא חדשות נוספות בנושא זה, מצא אותנו בפייסבוק.